Sat, 01 Jun
|Łódź
Sake Adriana Nowakowskiego
Takiej degustacji jeszcze u nas nie było! Wyruszymy w daleką, egzotyczną podróż po świecie tradycji i wyjątkowego smaku. | Wstęp - 249 zł/os.
Time & Location
01 Jun 2024, 19:00 – 23:00
Łódź, Proletariacka 21/23, 93-569 Łódź, Polska
Guests
About the event
Tsunade Sake Company to ambitna inicjatywa trojga ludzi, którzy od lat zakochani są w japońskiej kulturze! I to właśnie oni są odpowiedzialni za nasze kolejne wydarzenie! Doświadczenia, jakie wynieśli z innych firm czy branży, zaowocowało bezpośrednią współpracą z japońskimi producentami Nihonshu & Umeshu - dwóch najważniejszych, i najbardziej tradycyjnych, kategorii alkoholi z Kraju Wschodzącego Słońca.
TSC jest nam bardzo bliskie ze względu na swoje podejście do pracy. Nie tylko sprzedają najlepsze dostępne produkty, ale głównie krzewią kulturę picia japońskich alkoholi. To dla nich nie tylko praca ale, przede wszystkim, wielka pasja i chęć pokazania "Sake" od najbardziej prawdziwej strony. Podczas spotkania zaprezentowanych będzie dwóch producentów: Fukugao Brewery z prefektury Niigata (Nihonshu) oraz Nakata Foods z prefektury Wakayama (Umeshu).
Oczywiście, degustacja jest najważniejsza, ale wiedza jest niemal równie istotna! Zatem jakie tematy poruszymy?
- Sake to nie wódka ryżowa ani wino! Zatem co to takiego?
- Sake na ciepło? Nie! Zatem jak?
- Jak pić Sake? Czy kieliszek do wina jest ok?
- Po co powstało Sake?
- Dlaczego Umeshu to nie "wino śliwkowe"?
- Dlaczego Kobiety nie mogą produkować Sake?
- Sake nie pochodzi z Japonii! Zatem skąd?
CO MUSISZ WIEDZIEĆ?
- Spotykamy się w sobotę, 01.06.2024 r. o godz. 19:00
- Miejscem degustacji jest nasz klimatyczny salon sprzedaży
- Cena uczestnictwa to 249 zł/os.
- W cenie degustacji zawarte są przekąski specjalnie dopasowane do degustowanych alkoholi
- Prowadzącym spotkanie będzie Adrian Nowakowski - specjalista w dziedzinie sake
- Rezerwacji miejsca można dokonać przez formularz na stronie, mailowo lub telefoniczne pod numerem +48 573 494 113
- Obowiązuje wygodny strój (casualowy)
Selekcja degustacyjna została wybrana w oparciu o ogromne doświadczenie prowadzącego oraz o potrzeby i oczekiwania naszych gości. Skupimy się na niepowtarzalnym charakterze mało znanych win pochodzących ze znanych regionów winiarskich, a całość uświetnimy oryginalnymi przekąskami z tamtych rejonów - lokalnymi serami i dojrzewającymi wędlinami.
Kilka słów od gospodarzy...
Bazując na doświadczeniu naszym i zaprzyjaźnionych specjalistów, organizujemy nasze degustacje komentowane, jako cykl spotkań z wyjątkowymi winami, alkoholem mocnym i pasującym do nich jedzeniem.
Stawiamy na unikatowe podejście - wybieramy ciekawe tematy, osobliwe etykiety, charakterystyczne miejsca i nieszablonowe zestawienia. Wszystko aby przybliżyć Wam fascynujący świat, w którym my poruszamy się na co dzień.
Zachęcamy więc do udziału w naszych 'wyprawach'. Gwarantujemy, że to nie tylko solidna dawka wiedzy, ale też czas spędzony w miłym towarzystwie, pełen śmiechu, przeżyć i różnorodnych atrakcji.
Do zobaczenia na szlaku!
Ola, Damian, Jacek i Filip
- załoga Muchy w Kieliszku