Trentino - Alto Adige Macieja Nowickiego
sob., 11 lut
|Łódź
Z doświadczenia wiemy, że na stoku, na Après-Ski czy do posiłku, pija się w Alpach wino! Zapraszamy zatem tych, którzy się w te rejony wybierają, albo już wrócili i pragną powspominać! Enonarciarze mile widziani!
Czas i lokalizacja
11 lut 2023, 19:00 – 23:50
Łódź, Proletariacka 21/23, 93-569 Łódź, Polska
O wydarzeniu
Ponoć, w winiarskim świecie, wyróżnia się już grupę "enonarciarzy"...
A przynajmniej tak twierdzi jeden z najbardziej znanych krytyków winiarskich w Polsce. Główna różnica miałaby polegać na tym, że 'zwykli' narciarze skupiają się, jak nietrudno zgadnąć, na skąd inąd przepięknej aktywności – jeździe na nartach, a enonarciarze swoje ‘deski’ wykorzystują do przemieszczania się pomiędzy miejscami, gdzie znajdą nowe, lub dobrze znane, ciekawe i jakże pyszne… wina! Co więcej, swoje poszukiwania wybornych trunków, kontynuują po zamknięciu stoków, kiedy to klimat wieczornych degustacji zwiększa ich atrakcyjność….
Dlatego my, spotykamy się o dziewiętnastej i choć wiemy, że większość naszych gości to zapaleni miłośnicy sportów zimowych, deski i narty traktujemy jedynie jako element wystroju sali. Wszystko, żeby się skupić na naszym głównym celu- degustacji.
Naszym przewodnikiem będzie Maciej Nowicki - znawca wina i uznany dziennikarz. Jeden z ulubionych gości dla nas, a dla naszych gości, jeden z ulubionych prowadzących. Będzie porywająco, interesująco, zabawnie i z duuużą dozą luzu.
Jak na feriach w Alpach...
CO MUSISZ WIEDZIEĆ?
- Spotykamy się w sobotę, 11.02.2023r. o godz. 19:00
- Miejscem degustacji jest nasz klimatyczny salon sprzedaży
- Cena uczestnictwa to 199zł/os.
- Rezerwacji miejsca można dokonać mailowo lub telefoniczne pod numerem +48 573 494 113
- Obowiązuje wygodny strój (casualowy)
Selekcja degustacyjna została wybrana w oparciu o ogromne doświadczenie prowadzącego oraz o potrzeby i oczekiwania naszych gości. Skupimy się na niepowtarzalnym charakterze win pochodzących z włoskich Alp, a całość uświetnimy oryginalnymi przekąskami z tamtych rejonów - lokalnymi serami i dojrzewającymi wędlinami.
Kilka słów od gospodarzy...
Bazując na doświadczeniu naszym i zaprzyjaźnionych specjalistów, organizujemy nasze degustacje komentowane, jako cykl spotkań z wyjątkowymi winami, alkoholem mocnym i pasującym do nich jedzeniem.
Stawiamy na unikatowe podejście - wybieramy ciekawe tematy, osobliwe etykiety, charakterystyczne miejsca i nieszablonowe zestawienia. Wszystko aby przybliżyć Wam fascynujący świat, w którym my poruszamy się na co dzień.
Zachęcamy więc do udziału w naszych 'wyprawach'. Gwarantujemy, że to nie tylko solidna dawka wiedzy, ale też czas spędzony w miłym towarzystwie, pełen śmiechu, przeżyć i różnorodnych atrakcji.
Do zobaczenia na szlaku!
Ola, Damian i Filip
- załoga Muchy w Kieliszku